School & Trainer

School

Onze school in Purmerend kenmerkt zich door een open en ongedwongen sfeer. Dit is belangrijk omdat het verbeteren van Ving Tsun naast veel trainen vraagt om wederzijdse, opbouwende feedback. De mensen die bij ons trainen zijn dan ook uitermate gemotiveerd om zowel hun eigen techniek als die van hun trainingspartners continu verder te ontwikkelen en te verbeteren. 

Sinds 1 januari 2017 zijn wij onderdeel van de Ving Tsun Kung Fu International Association (VTKFIA) van Philipp Bayer. Wij zijn hier heel blij mee omdat bij deze organisatie veel ervaren trainers zijn aangesloten. Door veel te trainen met trainers en gevorderde beoefenaars van de aangesloten scholen in Nederland kunnen wij ons blijven ontwikkelen en verbeteren.

Trainer

Ilan Westphal (1974) beoefende acht jaar judo, waarna hij zich op andere sporten richtte (hoofdzakelijk waterskiën en fitness). Op negentienjarige leeftijd ging hij zich opnieuw oriënteren op Oosterse vechtsporten en kwam hij in contact met Ving Tsun Kung Fu. In 1994 werd hij lid van de Wing Chun Kung Fu Associatie van Rob Vogel Sr. Hier heeft hij een aantal jaren fanatiek getraind in Amsterdam en in de kernploeg in Den Haag. Door omstandigheden moest hij destijds noodgedwongen stoppen met Ving Tsun Kung Fu.

In 2010 kwam Ilan Westphal in contact met Kai Metselaar die als trainer van de Ving Tsun Kung Fu International Association (VTKFIA) een school heeft in Amsterdam en die hem overhaalde om eens bij hem te komen trainen. Vanaf de eerste les werd Ilan opnieuw gegrepen door de logica van het Ving Tsun systeem. Bovendien was duidelijk dat het Ving Tsun in Nederland in de tussenliggende jaren een enorme ontwikkeling had doorgemaakt naar een aanzienlijk hoger niveau.

Na een periode met veel plezier bij Kai te hebben getraind is Ilan in overleg met hem overgestapt naar de school van de VTKFIA in Almere. Vervolgens trainde hij enkele jaren zowel regulier als privé bij de school in Almere. Om zijn Ving Tsun blijvend verder te ontwikkelen, traint Ilan tegenwoordig wekelijks bij Ed Blom, trainer van de VTKFIA in Zoetermeer. Het was deze behoefte aan het continue verder ontwikkelen van zijn Ving Tsun en het delen van zijn passie die Ilan Westphal er toe hebben gebracht om in zijn eigen woonomgeving een Ving Tsun school te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?