Artikelen

Op deze pagina vind je artikelen over Ving Tsun Kung Fu uit verschillende media. De schrijvers zijn veelal ervaren trainers en de artikelen zijn primair bedoeld voor mensen die al Ving Tsun beoefenen. Houd bij het lezen dan ook rekening met verwijzingen naar vormen, oefeningen en concepten uit het Ving Tsun Kung Fu.

Structure and Relaxation: The Dynamic Duo

Een link naar het artikel Structure and Relaxation: The Dynamic Duo van David Peterson op de website van Wing Chun Illustrated. David Peterson is de oprichter van WSL Ving Tsun Combat Science Malaysia en is net als Philipp Bayer een directe leerling van Wong Shun Leung. In dit artikel wordt ingegaan op het belang van structuur en ontspanning in Ving Tsun Kung Fu. Het artikel stond oorspronkelijk in Wing Chun Illustrated Issue No. 39 van 8 december 2017.

Make Wing Chun Your Slave… Not Your Master

Een link naar het artikel Make Wing Chun Your Slave… Not Your Master van David Peterson op de website van Wing Chun Illustrated. De titel van dit artikel is een beroemde uitspraak van Wong Shun Leung. In dit artikel wordt ingegaan op wat hij met deze uitspraak bedoelde. Het artikel stond oorspronkelijk in Wing Chun Illustrated Issue No. 33 van 9 december 2016.

Chi Sau: Why it isn’t a Contest

Een link naar het artikel Chi Sau: Why it isn’t a Contest van David Peterson op de website van Wing Chun Illustrated. In dit artikel wordt ingegaan op het belang van Chi Sau voor het ontwikkelen van bepaalde Ving Tsun aspecten bij beide trainingspartners en waarom het dan ook géén wedstrijd is. Het artikel stond oorspronkelijk in Wing Chun Illustrated Issue No. 31 van 19 augustus 2016.

Make the Punch Count: Power Development

Een link naar het artikel Make the Punch Count: Power Development van Philipp Bayer op de website van Wing Chun Illustrated. In dit artikel wordt ingegaan op het belang van de stoot in Ving Tsun en oefeningen om stootkracht vanuit het gehele lichaam te ontwikkelen. Het artikel bestaat uit twee delen. Het eerste deel stond in Wing Chun Illustrated Issue No. 27 van 11 december 2015, het tweede deel in Issue No. 30 van 17 juni 2016.

The Ving Tsun Forms: A Brief Overview

Een link naar het artikel The Ving Tsun Forms: A Brief Overview van David Peterson op de website van Wing Chun Illustrated. In dit artikel wordt ingegaan op vier van de in totaal zes vormen in het Ving Tsun Kung Fu door middel van een eenvoudige samenvatting van de belangrijkste aspecten van deze vormen. Het artikel is oorspronkelijk gepost op de website van Wing Chun Illustrated op 16 april 2013.

Luk Dim Boon Gwan: The Sound of One Arm Fighting

Een link naar het artikel Luk Dim Boon Gwan: The Sound of One Arm Fighting van David Peterson op de website van Wing Chun Illustrated. In dit artikel wordt ingegaan op de stokvorm en het belang van het trainen met de stok of Ving Tsun Long Pole. Vanzelfsprekend gaan we tegenwoordig niet dagelijks met een stok van bijna 3 meter over straat, maar het regelmatig trainen met de stok doet veel voor de ontwikkeling van je Kung Fu. Het artikel stond oorspronkelijk in Wing Chun Illustrated Issue No. 7 van 29 augustus 2012.

× Hoe kan ik je helpen?